Een ruiterembolie, met een hartstilstand tot gevolg

In september 2017 kreeg Jenny Camps (48 jaar) een ruiterembolie, waarbij bloedstolsels haar beide longslagaders verstopten. Dit had een hartstilstand tot gevolg. Het liep gelukkig goed af, maar had grote gevolgen voor haar persoonlijke leven. Desondanks liep Jenny in oktober een hardloopwedstrijd, en zamelde zo geld in voor de Trombosestichting. Lees hier haar verhaal.

Grote gevolgen

“Ik knapte maar niet op en werk werd teveel. Begin dit jaar bleek dat ik door het zuurstoftekort toch schade heb opgelopen; Niet aangeboren hersenletsel (NAH). Terug naar werk zit er voorlopig niet in.”

Doel in het leven

“Een doel in het leven is belangrijk dus zocht ik een andere uitdaging: trainen voor de 5 km hardlopen. Voor zondag 11 oktober had ik een ticket om mee te doen aan de groene loper run Maastricht. Door de aangescherpte coronamaatregelen kon deze niet doorgaan. Maar we kregen toch de medaille als we zelf de route liepen en daarvan bewijs aanleverden.”

Super trots op dit resultaat

“Op vrijdag 9 oktober heb ik deze prestatie geleverd in 36 minuten en 34 seconden. Ik ben trots en deel dit resultaat graag met jullie. In het kader van Wereld Trombose Dag heb ik vrienden en familie aangeschreven om ze te betrekken bij mijn prestatie van de hardloopwedstrijd en om een vrijblijvende donatie gevraagd.”

Meer dan 400 euro gedoneerd

“Ik ben donateur van de Trombosestichting, en met mijn 5km run doe ik een extra donatie van 36.34 euro omdat ik de 5 km gelopen heb in 36 minuten en 34 seconden. Familie en vrienden hebben me voor andere mooie bedragen gesponsord dus komen we uit op een totaalbedrag van meer dan 400 euro. Dat wil ik graag doneren aan de Trombosestichting.”

Ten goede aan onderzoek

“En dat dit bedrag ten goede komt aan het onderzoek antistollingsmedicatie. Ik ben zelf 48 jaar en zal voor de rest van mijn leven deze medicatie moeten slikken omdat ik Factor V Leiden heb.”