fbpx

Trombose arm

Wanneer een bloedstolsel een ader in uw arm afsluit, heeft u een trombose arm. Omdat het bloed niet meer weg kan stromen, zwelt de arm op.

Symptomen

De symptomen van een trombose arm lijken erg op de klachten van een trombosebeen: het bloed kan niet wegstromen, waarna het ledemaat kan opzetten en pijnlijk is en de huid strak trekt. De huid kan rood tot blauwachtig verkleuren, maar kan ook wit worden en koud aanvoelen. Het komt echter ook voor dat een trombose in de arm zonder noemenswaardige klachten verloopt. Onderstaande zijn de meest bekende symptomen:

  • hand en arm gezwollen
  • geen kracht meer in de arm
  • een zwaar gevoel of pijn in de arm
  • een rode tot blauwachtige verkleuring van de arm
  • een lichte temperatuursverhoging
  • een strakgespannen huid van de arm (rood en glanzend met gestuwde oppervlakkige aderen)

> Lees hier meer over de symptomen van een trombose arm

Een trombose kan levensgevaarlijk zijn. Neem bij vermoeden van een trombose altijd direct contact op met uw (huis)arts of bel 112.

Gevolgen

Het is belangrijk dat een trombose arm direct behandeld wordt, want anders kan dit een aantal ernstige gevolgen hebben, zoals een longembolie. Een bloedstolsel in de ader van het arm schiet los, passeert het hart en loopt vast in één van de longslagaders. Het achterliggende weefsel kan afsterven, dit heet een longinfarct.

Meer informatie over trombose

 

Download de Brochure Wat is Trombose

In deze folder met trombose informatie leest u meer over:

De verschillende soorten trombose
Eerste symptomen van trombose
Behandeling van trombose

Download hier onze gratis folder