fbpx

April 2019 – Alles over armtrombose

Dit jaar bestaan we 45 jaar

We vieren pas écht feest als de Trombosestichting niet meer nodig is, maar natuurlijk laten we dit jubileum niet zomaar voorbij gaan. In bijna een halve eeuw konden we dankzij mensen zoals u heel veel wetenschappelijk onderzoek ondersteunen. Onderzoek dat moet zorgen voor een snellere, betere diagnose en veiligere behandeling met meer kwaliteit van leven voor patiënten. Lees de uitleg van Prof. dr. Gert Jan de Borst over de dilemma’s bij de behandeling van armtrombose.

Een van de grootste wapenfeiten in het tromboseonderzoek van de afgelopen decennia: trombose zorgt veel minder vaak voor een miskraam of schade bij de geboorte. Ex-politica Lousewies van der Laan vertelt hoe dankbaar ze is dat zij met haar hoge tromboserisico twee gezonde kinderen kon krijgen. Lees haar verhaal.

Een ontwikkeling die wij de komende decennia volop rugwind willen geven, is het zoeken naar een betere behandeling van trombose. Antistolling is nu vaak nodig, maar zorgt ook voor bijwerkingen en ‘gedoe’ voor patiënten. U leest in deze editie over de ontwikkelingen op dit vlak bij armtrombose. Deze vorm treft vooral jonge, supersportieve mannen. Het is bijzonder om te lezen hoe Oscar van den Biggelaar (28) dankzij een operatie zijn leven snel weer kon oppakken. Lees zijn verhaal.

Wij zijn heel blij met uw steun. We denken juist in zo’n jubileumjaar ook aan alle mensen die er niet meer zijn, maar die tijdens hun leven of zelfs daarna met een nalatenschap ons werk hebben gesteund. Wij zijn heel dankbaar dat we al zo lang zoveel kunnen doen, zonder steun van de overheid. Dat kan alleen door onze donateurs. Heel erg bedankt!

Download de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de online nieuwsbrief

De Trombosestichting verstuurt 1 keer per maand een e-mail nieuwsbrief met patiëntenverhalen, tips en nieuws op het gebied van trombose. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkeling rondom trombose? Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Inschrijven nieuwsbrief

 

In deze nieuwsbrief

Behandeling armtrombose

Prof. dr. Gert Jan de Borst is vaatchirurg, onderzoeker en opleider bij het UMC Utrecht. Hij is onder andere gespecialiseerd in de behandeling van armtrombose.

Bekijk zijn studie
Lousewies van der Laan over Armtrombose Lousewies van der Laan over Armtrombose Lousewies van der Laan over Armtrombose

Armtrombose was een cadeau

Ex-politica Lousewies van der Laan vliegt de wereld over, mét steunkousen en een stoel bij het gangpad. Ze kreeg in 1997 een armtrombose en heeft nu een hoog tromboserisico: “Ik ben zo blij dat ik dit weet.”

Lees haar verhaal
Oscar vd Biggelaar moest een rib missen door trombose Oscar vd Biggelaar moest een rib missen door trombose Oscar vd Biggelaar moest een rib missen door trombose

Een rib missen door trombose

Oscar van den Biggelaar (28 jaar) kreeg een armtrombose en moet sindsdien een rib missen. Dat klinkt volgens hem enger dan het is.

Lees zijn verhaal