fbpx

30 augustus 2023

Trombosailing was een groot succes!

Het Erasmus MC organiseerde op zaterdag 26 augustus voor de eerste keer een speciale dag – Trombosailing 2023 – voor jongeren tussen de 15 en 25 jaar die trombose hebben gehad. Het was een groot succes! U kunt de aftermovie hier bekijken. 

Het idee is ontstaan na Wereld Trombose Dag 2022, waarop er een bijeenkomst voor jongeren met en over trombose werd gehouden in ‘De Machinist’. Op die dag kwam naar voren dat de jongeren het heel erg fijn vonden om leeftijdsgenoten te ontmoeten die ongeveer hetzelfde hadden meegemaakt. Het contact met lotgenoten blijkt van onschatbare waarde voor sommigen.

De dag was zeer geslaagd! Al vanaf het moment dat we de haven uitzeilden, kwamen de gesprekken los. Iedereen vond elkaar en alle persoonlijke verhalen werden met elkaar gedeeld. Er is veel gelachen en zelfs nummers werden uitgewisseld. Alle jongeren hebben aangegeven dat ze het een superleuke dag vonden en ze heel erg blij waren erbij te zijn geweest. Het weer was erg afwisselend, van zon tot stortbuien, onweer en wind. Het leverde gezellige momenten in de kajuit op.

De KNRM kwam tijdens de lunch als grote verrassing. Iedereen mocht even meevaren op de KNRM-boten; vol gas werd over het Markermeer geracet!

Verschillende mensen en organisaties hebben hun steentje bijgedragen om deze dag tot een succes te maken:

  • Vrijwilligers van Stichting Sailing Kids zorgden voor heerlijk eten en drinken.
  • Vayanne en Charlotte (de ambassadeurs van de kindertrombose), 2 jonge dames van 18 die zelf ook trombose hebben gehad, namen het voortouw om ervoor te zorgen dat alle patiënten met elkaar in gesprek kwamen. Ze hadden een gepast kennismakingsspel bedacht, maar ook een leuke pub quiz.
  • Trombosestichting Nederland en Viatris hebben de dag financieel ondersteund.

Op naar Trombosailing 2024!

Trombosailing 2023 is georganiseerd door de afdeling kinderhematologie van het Sophia Kinderziekenhuis in samenwerking met de antistollingscommissie Erasmus MC en de afdelingen kinderhematologie in het Amsterdam UMC, UMC Utrecht en Maastricht UMC.

Jaarlijks krijgen ongeveer 350 kinderen in Nederland diep veneuze tromboses en longembolieën. Op www.kindertrombose.nl vindt u de laatste richtlijnen over onderzoek en behandeling van trombose bij kinderen, informatie voor patiënten en een overzicht van lopende studies.