fbpx
Erik kreeg meerdere keer een trombosebeen

1 oktober 2019

Erik (57) kreeg meerdere keren een trombosebeen

Erik van den Brun slikt levenslang antistollingsmedicatie en blijft altijd alert op bloedingen. “Na acht weken kreeg ik uitvalverschijnselen en bleek dat ik een grote bloeding in mijn hoofd had.” Lees hier zijn verhaal.

Meerdere keer een trombosebeen

In 1993 kreeg ik mijn eerste trombosebeen. Ik ging naar de eerste hulp van een ziekenhuis, maar werd daar zonder onderzoek weggestuurd omdat ik volgens hen te jong was (31 jaar). Mijn vrouw die zelf verpleegkundige is vertrouwde het toch niet en we gingen naar een volgend ziekenhuis. Daar werd ik wel serieus genomen en onderzocht. Het was inderdaad wel trombose en ik werd direct een week opgenomen. Een paar maanden later had ik weer een trombosebeen en daarna nog kleine longembolieën. Toen is er nader onderzoek gedaan en bleek dat ik Factor V Leiden heb en levenslang aan de antistolling moet.

Bekijk hier het verhaal van Erik

Hoofd gestoten

In 2010 heb ik op mijn werk mijn hoofd gestoten en is er zonder dat ik het wist een klein bloedvat in mijn hoofd gaan bloeden. Door het gebruik van antistolling bleef het bloeden en na acht weken kreeg ik uitvalverschijnselen en bleek dat ik een grote bloeding in mijn hoofd had. Gevolg was een grote operatie aan mijn hoofd en daarna een jaar revalideren.

Afgevoerd naar het ziekenhuis

Recent ben ik aangereden en daardoor hard met mijn hoofd op straat terecht gekomen. Door mijn gebruik van Marcoumar had ik direct grote blauwe plekken en een dik, blauw oog. Omdat er werd gevreesd voor weer een bloeding werd ik per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis om een CT-scan van mijn hoofd te maken. Gelukkig was er geen bloeding. Maar ik blijf wel alert op signalen die daar toch op kunnen duiden, want voor hetzelfde geld is er toch weer een klein vaatje in mijn hoofd geknapt.

Help Erik in de strijd tegen trombose

Per dag overlijden maar liefst 40 mensen aan trombose. Dat moet stoppen! Meer onderzoek is nodig om het aantal trombosegevallen te verminderen en daar kunnen we uw steun goed bij gebruiken!

Help Erik in de strijd tegen trombose

Ik werk als wijkagent

“Ik werk als wijkagent ieder dag op straat en kan dan in situatie komen waarbij ik letsel oploop. Ik moet er dan altijd alert op zijn dat ik door mijn gebruik van Marcoumar een bloeding kan krijgen. Door meerdere keer een trombosebeen zijn er veel vaten in mijn been slecht. Ik heb al diverse vaatoperaties gehad, maar kan nog steeds niet lang staan want dan krijg ik een dik en pijnlijk onderbeen door de slechte doorbloeding.”

Veelvuldig geopereerd

“Ook het op peil houden mijn stolling is soms een gedoe met thuisprikken, schema’s bijhouden en twee keer per jaar naar de trombosedienst. Ik ben helaas afgelopen jaren veelvuldig geopereerd en dan is het iedere keer weer een gedoe om voor de operatie te stoppen met Marcoumar, mezelf Fraxiparine injecties te geven en na de operatie mijn stolling weer goed zien te krijgen. Ik heb twee dochters en had de angst dat zij de Factor V Leiden geërfd zouden hebben. Dat gaf best wel onzekerheid, maar gelukkig hebben zij het niet.”

Trombose magazine

Meld u aan voor het gratis Trombose magazine en ontvang 3 keer per jaar informatie over de risico’s en behandeling van trombose.

In het magazine leest u onder andere:
✓  Patiëntenverhalen
✓  Tips
✓  Nieuws
✓  Resultaten

Ja, ik meld me aan

Uitgelicht voor u

Help Erik in de strijd tegen trombose Help Erik in de strijd tegen trombose Help Erik in de strijd tegen trombose

Help in de strijd tegen trombose

Per dag overlijden maar liefst 40 mensen aan trombose. Dat moet stoppen! Meer onderzoek is nodig om het aantal trombosegevallen te verminderen en daar kunnen we uw steun goed bij gebruiken!

Word donateur
Meld u aan voor het gratis Trombose magazine Meld u aan voor het gratis Trombose magazine Meld u aan voor het gratis Trombose magazine

Trombose magazine

Meld u aan voor het gratis Trombose magazine en ontvang elke 4 maanden informatie over de risico’s en behandeling van trombose.

Ja, ik meld me aan