fbpx

Patiëntervaringen

Elke maand interviewen we een trombosepatiënt die zijn of haar verhaal vertelt. 

Marjoleine Kater-Brookman

Begin januari 2022 begon Marjoleine zich niet lekker te voelen. Ze kreeg een vreemd gevoel rondom haar nieren/heupen, een soort spierpijn die met de dag verder naar boven leek op te trekken. Ze kreeg een trombose arm. “Mijn man heeft een matras met beddengoed voor mij in de woonkamer gelegd. Slapen kon ik nauwelijks.” Lees het hele verhaal van Marjoleine.

Erik van den Brun

Erik slikt levenslang antistollingsmedicatie en blijft altijd alert op bloedingen. “Na acht weken kreeg ik uitvalverschijnselen en bleek dat ik een grote bloeding in mijn hoofd had.” Lees het hele verhaal van Erik.

Hanneke Kruithof

Hanneke kreeg op haar 17e twee keer een longembolie. “Omdat ik alleen maar pijnklachten linksachter tussen mijn ribben had – en geen last van kortademigheid – duurde het lang voordat de juiste diagnose gesteld werd.” Lees het hele verhaal van Hanneke.

Yola Snijders

Yola kreeg tijdens het paardrijden een hartaanval. Later bleek er in haar slagaderen meer mis te zijn. “In 2019 werd ik tijdens het paardrijden ontzettend beroerd. De mensen van de stal vertrouwden het niet en belden gelukkig 112.” Lees het hele verhaal van Yola.

Kelly Bijvank

Kelly kreeg in haar laatste studiejaar een massale longembolie. De impact voelt ze nog elke dag. “Ik had geen idee dat je trombose door de pil kon krijgen. Pas toen ik zelf in het ziekenhuis lag, begreep ik dat dit meer jonge meiden overkomt. Dat is voor mij één van de belangrijkste redenen om mijn verhaal te delen.” Lees het hele verhaal van Kelly.

Deel ook uw verhaal
Wilt u ook uw ervaring met trombose delen? Stuur dan een e-mail naar tsn@trombosestichting.nl o.v.v. ‘verhaal delen’. Vermeld in uw e-mail uw naam en adresgegevens, uw leeftijd, in het kort uw ervaring met trombose en wanneer dit was.

Lees hier alle patiëntenverhalen