fbpx
Wat is een Oogtrombose?

April 2020 – Oogtrombose

Interessante ontwikkelingen

Veel minder tromboseleed

Dat is ons doel voor dit nog kersverse decennium. Helaas zal het aantal trombosegevallen de komende jaren toenemen door de vergrijzing. Maar: er is ook genoeg reden voor optimisme. Zo zijn er in de behandeling van trombose hele interessante ontwikkelingen. Steeds meer patiënten krijgen het type antistollingsmedicatie (DOAC) waarbij regelmatig bloed prikken niet meer nodig is. En mensen die wel de INR-waarde moeten meten, hoeven daarvoor vaak niet meer naar de trombosedienst.

Meer kwaliteit van leven door een betere behandeling

Dat is ook dé wens van oogarts Greet Dijkman. Zij vertelt over de vaak ingrijpende gevolgen en behandeling van oogtrombose. Daniëlle Kaestner-Wernsen (48 jaar) kreeg zo’n trombose in haar linkeroog. Ze vertelt dat zij maar niet kan wennen aan die prikken midden in haar oog. Wij hopen met haar en dokter Dijkman op doorbraken in de behandeling van deze heel onbekende vorm van trombose.

Hoe het gaat na de trombose?

Dat is een thema waar wij dit jaar sowieso extra aandacht aan besteden. We kijken bijvoorbeeld naar hoe je goed en veilig herstelt na een longembolie door goede longrevalidatie. John Webster vertelt hiernaast treffend dat je na een embolie niet alleen moet werken aan je fysieke conditie. Hij deelt ook openhartig dat het soms even duurt voor je weer vertrouwen hebt in je lichaam. Een inspirerend verhaal.

Wij zijn heel blij dat we met uw steun de kwaliteit van leven na trombose kunnen verbeteren. Hartelijk dank voor uw bijdrage!

PS Wilt u meer ervaringen van patiënten lezen of zelf uw verhaal delen? Volg ons op Facebook >>

Download de nieuwsbrief

 

Schrijf u in voor de online nieuwsbrief

De Trombosestichting verstuurt 1 keer per maand een e-mail nieuwsbrief met patiëntenverhalen, tips en nieuws op het gebied van trombose. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkeling rondom trombose? Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Inschrijven nieuwsbrief