fbpx

30 december 2019

Dubbele longembolie na een zware bevalling

Na een zware bevalling kreeg Lotte Keller (31 jaar) een dubbele longembolie: “En dan komt het herstel met een tweeling van zes weken en een dochter van tweeënhalf jaar.” Lees hier haar verhaal.

Trombosebeen

“Ik liep al enige tijd rond met een pijnlijke kuit, spierpijn dacht ik. Tot ik na ongeveer twee weken mijn bed niet meer uit kon komen van de pijn. Mijn tweelingzus ging mee naar de huisarts, zweepslag werd er gezegd. Mijn tweelingzus gaf aan dat zij trombose heeft en wij de stollingsziekte Factor V Leiden hebben. Ik werd direct doorgestuurd naar het ziekenhuis voor een echo, ik had een trombosebeen.”

Medicatie van mijn zus lenen

“In het ziekenhuis hadden ze de medicatie niet op voorraad dus dat kon ik even van mijn zus “lenen” en ik werd naar huis gestuurd. Ik belde de huisarts, ik had nog steeds veel pijn aan mijn been maar er was niets aan gedaan. Ik ben diezelfde dag nog langs geweest en zij hebben mijn been gezwachteld, informatie gegeven en de juiste medicatie voorgeschreven.”

Help Lotte in de strijd tegen trombose

Per dag overlijden maar liefst 40 mensen aan trombose. Dat moet stoppen! Meer onderzoek is nodig om het aantal trombosegevallen te verminderen en daar kunnen we uw steun goed bij gebruiken!

Help Lotte in de strijd tegen trombose

Injecteren in mijn buik

“Op dat moment vond ik het toedienen van de bloedverdunners nog het engst. Ik moest injecteren in mijn buik, zes maanden lang. We hebben een afspraak gemaakt bij de internist in het AMC waar mijn tweelingzus al regelmatig kwam. Ik kreeg een aangemeten kous die ik twee jaar heb gedragen. Na een half jaar stopte ik met de medicatie.”

Longembolieën

“In 2013 heb ik weer medicatie (Clexane) gebruikt toen ik zwanger was van mijn dochter. Zes weken na de bevalling weer gestopt. En in 2016 was ik opnieuw zwanger (van een tweeling) en ben ik weer medicatie gaan gebruiken (clexane). Na de zware bevalling met te veel bloedverlies moest ik nog 6 weken de spuiten zetten. Na vijf weken ging ik naar de huisarts omdat ik pijn had in mijn onderrug wat uitstraalde naar bil/bovenbeen. Zij zei dat ik een lichte hernia had waarvoor ik Tramadol kreeg omdat ik ook nog bloedverdunners gebruikte. Dit heeft geen alarmbellen doen rinkelen bij ze. Twee dagen voordat de zes weken van de spuiten om waren kreeg ik heftige pijn in mijn schouder en dit werd steeds erger. Ik kon moeilijk ademhalen van de pijn en belde de huisartsenpost. Ik moest direct langskomen en toen bleek ik longembolieën beiderzijds te hebben.”

De pijn was onbeschrijflijk

“De ergste pijn die je je voor kunt stellen. Ik heb zelfs even gedacht dat dit mijn einde was. Ik kreeg morfine en Xarelto en mocht na twee dagen weer naar huis met de mededeling dat ik de rest van mijn leven bloedverdunners moet slikken.”

Dan komt het herstel

“En dan komt het herstel met een tweeling van zes weken en een dochter van tweeënhalf jaar. Dankzij de hulp van mijn familie en de goede zorg vanuit het ziekenhuis heb ik ondanks de pijn en de angst voor mijn kinderen kunnen zorgen. Het was heel zwaar en geen rooskleurige kraamtijd. Ik ben door de enorme pijn die ik voelde anders gaan ademhalen waardoor ik (nog steeds) hyperventileer in rust.”

Psychisch zwaar

“Psychisch vind ik het zwaar omdat je lichaam je zo in de steek laat terwijl je de hoogste dosering Clexane gebruikte. Je bent voortdurend bang pijn te voelen. De bloedverdunners geven mij geen vertrouwen dat het wegblijft.”

Trombose magazine

Meld u aan voor het gratis Trombose magazine en ontvang 3 keer per jaar informatie over de risico’s en behandeling van trombose.

In het magazine leest u onder andere:
✓  Patiëntenverhalen
✓  Tips
✓  Nieuws
✓  Resultaten

Ja, ik meld me aan

Uitgelicht voor u

Help Lotte in de strijd tegen trombose Help Lotte in de strijd tegen trombose Help Lotte in de strijd tegen trombose

Help in de strijd tegen trombose

Per dag overlijden maar liefst 40 mensen aan trombose. Dat MOET stoppen! Meer onderzoek is nodig om het aantal trombosegevallen te verminderen en daar kunnen we uw steun goed bij gebruiken!

Word donateur
Meld u aan voor het gratis Trombose magazine Meld u aan voor het gratis Trombose magazine Meld u aan voor het gratis Trombose magazine

Trombose magazine

Meld u aan voor het gratis Trombose magazine en ontvang elke 4 maanden informatie over de risico’s en behandeling van trombose.

Ja, ik meld me aan