fbpx

9 september 2019

Lex kreeg een trombosebeen na een vakantie

Zwerven voor mijn lichaam
“In 2006 kwam ik terug van een vakantie op Curaçao. Tijdens de vlucht werd mijn linkerbeen steeds dikker. Via mijn huisarts ben ik doorverwezen naar het ziekenhuis, waar een echo van mijn been werd gemaakt. De radioloog trof echter niets aan en ik moest maar naar de huisarts gaan. Ik had hier geen vrede mee en na overleg met mijn huisarts ben ik naar het Rode Kruisziekenhuis in Beverwijk gegaan. Daar zag men met een echo vrij snel een bloedstolsel zitten ter hoogte van mijn knie. Kortom ik heb enorm geluk gehad dat het stolsel tijdens de lange vlucht niet is gaan “zwerven” door mijn lichaam.”

Snel blauwe plekken
“De eerste dagen moest ik mijzelf injecteren met Fraxiparine en daarna steeds bloed laten prikken bij de trombosedienst. Na een jaar mocht ik daar mee stoppen. Alleen als ik een vliegreis langer dan 4 uur maakte moest ik mijzelf weer injecteren met Fraxiparine gedurende de vakantie. Door het slikken van antistolling merkte ik dat ik snel blauwe plekken kreeg en op moest passen met fysiek contact. Sporttoetsen (noodzakelijk voor mijn werk als politieman) mocht ik niet meer omdat daar gevechtstraining in voor kwam. Dat had een behoorlijke impact op mij. Nu was het in mijn functie niet overkomelijk maar toch.. je moet je geweldsmiddelen inleveren en je voelt je als politieman niet fijn. Voor het overige was daar mee te leven.”

Te hoge bloeddruk
“In 2010 ontdekte een arts in Frankrijk dat ik hartritmestoringen had. (Daar had ik zelf nooit iets van gemerkt, en nu ook nog niet). Na onderzoek door een cardioloog in Nederland werd ik weer aan de antistolling gezet maar nu voor de rest van mijn leven. Na een korte instructie prik ik tegenwoordig zelf. Dat bevalt heel goed! Ook bleek mijn bloeddruk behoorlijk te hoog. Kort nadat ik met pensioen ben gegaan ben ik aan mijn gewicht gaan werken. In 8 maanden tijd ben ik 33kg afgevallen, sport ik 3x in de week (vooral cardio-training) en voel ik mij veel beter. Mijn bloeddruk is hierdoor gelukkig nu prima.”