fbpx

Trombosestichting 45 jaar

8 juli 2019

We bestaan 45 jaar! Sinds 1974 konden we – dankzij onze donateurs – met ruim 13 miljoen euro 127 onderzoeken financieren.

Direct en indirect hebben we bijgedragen aan grote doorbraken. Het is prachtig hoeveel er sinds de jaren ’70 is veranderd. Van een betere opsporing en preventie van trombose tot meer gemak voor patiënten dankzij de nieuwe generatie antistollingsmiddelen.

Wat betekenen we voor onderzoekers

In deze editie leest u wat de Trombosestichting betekent voor vier onderzoekers die nú in het lab of ziekenhuis aan de slag zijn, dankzij uw steun. Zij zijn hard op zoek zijn naar antwoorden op vragen als: Wat gaat er nu precies mis in het bloed bij trombose? Hoe kunnen we onnodige behandeling met antistolling voorkomen? Of: hoe kun je in de toekomst een hoog tromboserisico beter opsporen?

Lees hier de verhalen van de onderzoekers >>

Verhalen van onze donateurs

Daarnaast vroegen we 4 donateurs waarom zij ons geld geven én wat hun droom voor de toekomst is. Zelf kijk ik in dit feestjaar natuurlijk ook naar wat we de komende 45 jaar nog kunnen doen.

Lees hier de verhalen van onze donateurs >>

Mijn droom? Dat we een grote bijdrage gaan leveren aan het ontwikkelen van een revalidatietraject voor mensen die longembolie hebben doorgemaakt. Nu word je na een embolie naar huis gestuurd. Na een paar weken vallen mensen dan toch vaak uit, ook van werk, omdat ze allerlei klachten houden. Ze blijven kortademig of ontwikkelen angstklachten. Ze zijn door het oog van de naald gegaan en dan is goede nazorg echt essentieel.

Een goede longrevalidatie kan echt een positief effect kan hebben. Je klachten gaan helaas niet altijd weg, maar je leert er beter mee omgaan. Ik gun patiënten echt een betere kwaliteit van leven, dus daar zet ik me de komende tijd voor in. Bedankt dat u dit werk mogelijk maakt!

Nieuwsgierig naar hoe we het financieel deden in 2018? Bekijk hier ons jaarverslag.

Trombose magazine

Meld u aan voor het gratis Trombose magazine en ontvang elke 4 maanden informatie over de risico’s en behandeling van trombose.

In het magazine leest u onder andere:
  Patiëntenverhalen
  Tips
  Nieuws
  Resultaten

Ja, ik meld me aan