fbpx
Trombose en Corona

Coronavirus: wie loopt er risico

27 maart 2020

Er is op moment van schrijven nog veel onbekend over het coronavirus. We weten nog weinig over welk risico mensen lopen die trombose hebben gehad, of die antistollingsmiddelen gebruiken.

Het volgende weten we wel:

  • Kwetsbare personen of mensen met een zwakke gezondheid lopen meer risico om ernstig ziek te worden van het coronavirus.
  • U behoort tot een kwetsbare groep als u 70 jaar of ouder bent of als u op basis van onderliggend lijden in aanmerking komt voor griepvaccinatie. Dat kan zijn door onder andere een hartaandoening zoals hartritmestoornissen of hartfalen, diabetes, een luchtwegaandoening, chemotherapie en/of bestraling bij kanker, een bloedziekte waar u voor behandeld wordt, of als u een verminderde weerstand tegen infecties heeft. Op de site van het RIVM kunt u hier meer over lezen.
  • Als u behoort tot de groep mensen die extra risico loopt, adviseert het RIVM zoveel mogelijk het contact met andere mensen te vermijden.

Gelukkig werken onderzoekers hard aan meer antwoorden over de risico’s van het coronavirus, en aan een vaccin tegen het coronavirus. Wij informeren u hierover zodra we meer weten.

Voor ons allemaal geldt dat het belangrijk is dat we ons aan de regels en adviezen van de overheid en het RIVM houden. Meer informatie van het RIVM over de risico’s van het coronavirus vindt u op de website van het RIVM. U kunt ook contact opnemen met het RIVM, via telefoonnummer 0800-1351.

Blijf in beweging!

Houd de maatregelen van het kabinet in de gaten. Mag u naar buiten, maak dan een ommetje door de buurt. Doe dit echter niet in een groep, en blijf daarbij op minimaal 1,5 meter afstand van anderen. Als u niet naar buiten kan of durft, probeert u dan zoveel mogelijk te bewegen in huis. Daarmee houdt u zichzelf fit. Bovendien kunt u daarmee ook trombose voorkomen.

Pas goed op uzelf, wij denken aan u.