9 april 2020

Coronavirus en longembolie

Artsen en onderzoekers proberen steeds meer te weten komen over het coronavirus (COVID-19) en de behandeling ervan. Wellicht heeft u het journaal van woensdagavond 8 april gezien. Daar werd gezegd dat patiënten die op de IC liggen met COVID-19 verschillende klachten hebben. Een deel van deze patiënten heeft een dubbele longontsteking. Een ander deel van deze patiënten ontwikkelt longembolieën. Daarom wordt nu onderzocht of heparine (een mild antistollingsmiddel) patiënten op de IC kan helpen met herstel, als zij longembolieën hebben ontwikkeld.

De Trombosestichting houdt alle informatie in de gaten, en heeft contact met artsen en onderzoekers hierover. Zodra wij meer weten, informeren we u.

 

Draag bij in de strijd tegen corona!

De helft van de coronapatiënten op de IC ontwikkelt trombose. Hun vooruitzichten zijn somber, zij hebben een grotere kans te overlijden. Helpt u mee? Steun baanbrekend onderzoek naar betere behandeling van coronapatiënten. Met uw donatie vandaag helpt u om snel meer te weten komen over een ziekte, waarvan we nu nog zo weinig weten. Zodat artsen ernstige zieke coronapatiënten beter kunnen behandelen.

Doneer vandaag nog!