fbpx

November 2023 – Het hart en trombose

Cardioloog Natasja de Groot van Erasmus MC is gespecialiseerd in hartritmestoornissen. Veel van haar patiënten hebben een verhoogd risico op trombose. Als het misgaat met de bloedstolling in de slagaderen, is dat levensgevaarlijk. Een bloedprop kan dan een hersen- of hartinfarct veroorzaken. Hoe zit het precies met trombose en het hart? U leest er alles over in ons nieuwe magazine.

Tineke van der Werf vertelt in de Laura Fauteuil over haar boezemfibrilleren. Haar hartslag kan zomaar omhoog schieten en ze moet levenslang medicijnen slikken om trombose te voorkomen. “De eerste keer dat mijn hart op hol sloeg, dacht ik: dit was het. De ambulance kwam en na een ECG zeiden ze meteen: ‘Mevrouw, hier gaat u niet dood aan, hoor. Je kunt hier heel goed mee leven.”

En u leest het verhaal van Martin Keijzer. Hij is hartpatiënt en is afhankelijk van een steunhart. Een bloedstolsel is voor hem fataal. Het voorkomen van trombose is daarom een dagelijkse zorg. “Een steunhart is gevoelig voor trombose. Als mijn bloed klontert, stopt de pomp en ga ik dood.”

Wilt u het magazine voortaan thuis ontvangen? Schrijf u dan hier in.

Download het magazine

Schrijf u in voor de e-mail nieuwsbrief
De Trombosestichting verstuurt 1 keer per maand een e-mail nieuwsbrief met patiëntverhalen, tips en nieuws op het gebied van trombose. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkeling rondom trombose? Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Inschrijven nieuwsbrief

 

Gebruikt u ook bloedverdunners? Vraag dan hier uw gratis Antistollingspas aan!