fbpx

1 januari 2017

Omelet met zoetzure saus

Omelet met zoetzure saus voor 4 personen

Ingrediënten voor de omelet:

4 el plantaardige olie
6 scharreleieren, losgeklopt met zout en peper

Ingrediënten voor de saus:

2½ el pantaardige olie
3 teentjes knoflook, grofgehakt
7 dunne plakjes verse gemberwortel, in reepjes
1 tl bruine basterdsuiker
6 rode cherrytomaatjes, gehalveerd
6 gele of 12 rode cherrytomaatjes, gehalveerd
3 lente-uitjes, in dunne ringetjes
2½ el rijstwijn of droge sherry
1 tl lichte sojasaus
1 el rijstazijn of rode wijnazijn
½ tl sesamolie

Maak eerst de saus

• Verhit in een hete wok of braadpan de olie en fruit hierin de knoflook en gember 2 minuten.
• Strooi de suiker erover en laat in 30 seconden karamelliseren. Doe de tomaatjes en lente-ui erbij en roerbak 1 minuut.
• Voeg de rijstwijn, sojasaus en azijn toe en roerbak 30 seconden. Roer tot slot de sesamolie erdoor en haal de pan van het vuur.

Vervolgens de omelet

• Verhit de olie in een hete wok of koekenpan.
• Giet het eimengsel in de wok en laat 30 seconden stollen. Schuif het gestolde deel van het ei naar het midden en bak weer 30 seconden. Schuif nogmaals het gestolde deel naar het midden en laat het ongestolde deel gaar worden. Doe dit tot al het ei gestold is en vouw de omelet dubbel. Leg hem op een schaal.
• Verwarm de saus en giet hem over de omelet.
• Serveer direct met gekookte witte rijst.

Dit gerecht bevat per persoon:

Vitamine K 39,49 mcg
Kcal 283
Vet 23,8 g
Eiwit 10,6 g

Wil je meer recepten?


Bestel hier het Vitamine K Kookboek