fbpx

5 september 2023

Programma Wereld Trombose Dag 2023

Op Wereld Trombose Dag, 13 oktober a.s., worden op verschillende plaatsen in Nederland informatieve bijeenkomsten georganiseerd. U bent van harte uitgenodigd aanwezig te zijn.

Op deze pagina, die regelmatig zal worden bijgewerkt, leest u over de programma’s.

Erasmus MC, Rotterdam

Op vrijdag 13 oktober organiseert de Trombosestichting samen met het Erasmus MC een bijeenkomst. Vooraanstaande onderzoekers en artsen zullen vertellen over hun werk en onderzoek. Ook kunt u vragen stellen. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Vanwege de recente gebeurtenissen in het Erasmus MC zijn de tijden aangepast. Reeds ingeschreven deelnemers ontvangen hiervan bericht.

De bijeenkomst zal plaatsvinden van 12:00 tot 15:00 uur (inloop met koffie en een broodje vanaf 12:00 uur) in het Erasmus MC te Rotterdam.

12:00 – 13.00 uur:
Inloop met koffie en een broodje.

13:00 – 13.10 uur:
Welkomstwoord door Tom Bos, Trombosestichting Nederland en Heleen van Ommen, Erasmus MC.

13.10 – 14.50 uur:
Verschillende publiekslezingen waar artsen en trombose-onderzoekers vertellen over onderzoek naar trombose op verschillende leeftijden:

  • Het voorkomen van trombose bij jong en oud.
  • Behandeling trombose bij kinderen.
  • Jonge mensen en trombose.
  • Bijwerkingen van antistolling bij jonge vrouwen.
  • Trombose bij ouderen.

14.50 – 15.00 uur:
Afsluiting.

Locatie:
Erasmus MC Sophia‎ Kinderziekenhuis (bioscoop)
Dr. Molewaterplein 40, 3015 GD Rotterdam.

Schrijft u zich a.u.b. in voor deze bijeenkomst in het Erasmus MC door middel van een e-mail naar tsn@trombosestichting.nl. Laat u ons ook weten met hoeveel personen u komt? (maximaal 2 personen)


MUMC+, Maastricht

Dit jaar is er speciaal aandacht voor bewegen tegen trombose. Het programma van het MUMC+ start om 13:00 uur met een informatiemarkt in de hal van het ziekenhuis. Er zijn verschillende stands van o.a. de Trombosestichting, Olmed, de HelpSoq, fysiotherapie en diëtetiek. Daarnaast is er de mogelijkheid om een rondleiding te volgen in het laboratorium en te speeddaten met artsen. Vanaf 15:45 uur kun je luisteren naar inspirerende sprekers die de volgende onderwerpen toelichten: risicofactoren voor trombose, wat kan en mag ik nog na trombose, topsport en de gevolgen van trombose, en samen op weg naar herstel. Aan het einde van het programma wordt een patiënt geïnterviewd over zijn ervaringen met trombose.

13:00 tot 15:30 uur: informatiemarkt en speeddaten met arts in de centrale hal.
15:45 tot 18:00 uur: lezing door specialisten in de Greepzaal, Nivo 4 (route H4).

Zie hier het hele programma van het MUMC+.