fbpx

18 april 2024

Persbericht: De Trombosestichting, hét goede doel van de Vlietloop

De Trombosestichting uit Voorschoten is ontzettend trots en blij dat ze is gekozen als hét goede doel van de Vlietloop. Lopers die 1 september a.s. deelnemen aan de Vlietloop kunnen bij het inschrijfproces een donatie doen aan de Trombosestichting. Vanzelfsprekend doet de Trombosestichting zelf ook mee met een team.

Trombose is een aandoening die door veel mensen onderschat wordt. De realiteit is dat jaarlijks 100.000 mensen in Nederland trombose krijgen, zoals een trombosebeen, een longembolie, een hartinfarct of een herseninfarct. De Trombosestichting zet zich in voor iedereen die direct of indirect met trombose te maken heeft. Door het financieren van trombose-onderzoek en het geven van voorlichting over trombose. De donaties van deelnemers aan de Vlietloop worden besteed aan de doelstellingen van de stichting.

Robert Laan, organisator Vlietloop: “De Trombosestichting is een kleine stichting, die veel mooi werk verricht voor een toekomst zonder tromboseleed. Als Vlietloop dragen wij hier graag een steentje aan bij.”

Mandy en Yen-li, Trombosestichting: “Wij vinden het supergaaf dat we hét goede doel zijn van de Vlietloop en hebben direct een aantal mensen uit ons netwerk gemobiliseerd om mee te lopen. Samen vormen we Team Trombosestichting. We hopen dat nog meer mensen zich aansluiten bij ons team. Of ons willen sponsoren natuurlijk…”

Lopers die zich willen laten sponsoren voor de Trombosestichting kunnen een actie aanmaken op www.trombosestichting.kentaa.nl.

Over de Trombosestichting
Bij trombose raakt een bloedvat verstopt door een bloedstolsel. Dit belemmert de bloedsomloop en kan gevaarlijk zijn en leiden tot ernstige, blijvende klachten en zelfs overlijden. Snelle herkenning van trombose is daarom belangrijk zodat ernstige gevolgen voorkomen kunnen worden. De Trombosestichting Nederland stimuleert en financiert wetenschappelijk onderzoek naar trombose en geeft voorlichting over risicofactoren, herkenning en behandeling.

Over de Vlietloop
Na 4 jaar afwezigheid door de inmiddels achter ons gelaten coronapandemie wordt de Vlietloop voor de 45e maal georganiseerd op 1 september a.s. De Vlietloop voert door het groene Voorschoten en de directe, waterrijke omgeving. Deelnemers kunnen meedoen aan de 1200 meter voor kinderen, de 5 km, de 10 km of de 10 EM. De Vlietloop wordt georganiseerd door Robert Laan en John van Haasteren, in samenwerking met Samen Gezond Voorschoten, TRI-PT studio van personal coach Paul van Brink en studentenroeivereniging Njord uit Leiden. Inschrijven kan t/m 30 augustus op www.vlietloop.nl.