fbpx

15 juli 2020

Beweegtips van ervaringsdeskundigen, deel 2: Robert Kamper

De mogelijkheden om te sporten zijn nu kleiner, zeker als u door uw gezondheid meer kans op (ernstige) corona hebt. Voorkom dat uw weerstand omlaag gaat en blijf hoe dan ook actief. Laat u inspireren door Robert.

Elke dag er (even) opuit!

Robert Kamper (66) is heel sportief en wandelt nog elke avond met zijn vrouw ‘de velden in’. En fietsen doet hij ook drie of vier keer per week.

  1. Basisfitheid opbouwen. Het is eigenlijk niet zo ingewikkeld: de basis is gezond eten en genoeg bewegen, zodat je minder vatbaar voor het virus bent.
  2. Niet te zwaar trainen. Tot het randje gaan is niet goed voor je weerstand. Ik heb een hartslagmeter en blijf rond de 120 slagen per minuut.
  3. Regelmatig matig intensief bewegen. Je kunt beter elke dag een half uurtje wandelen dan jezelf een keer per week afbeulen.
  4. Niet eigenwijs zijn. Ik slik mijn bloedverdunners trouw en kijk goed naar de RIVM-richtlijnen. Ik hoor graag wat de experts denken, want die hebben ervoor doorgeleerd.
  5. Doe wat bij je past. Ik krijg een kick van fietsen, dus ik ben heel gemotiveerd. Heb jij dat niet? Zoek wat wél bij je past. Al is het strijken of stofzuigen. Wat je ook doet: doe iets!

“Ik heb twee keer een trombosebeen en longembolie gehad. Gelukkig werd dat snel ontdekt, maar ik moet wel levenslang bloedverdunners slikken. Vanaf het begin heeft dat me niet weerhouden om veel en intensief te sporten. Een fietstocht begint bij mij tussen de 30 en 40 kilometer.”