fbpx
Inge (55 jaar) kreeg een Longembolie

24 oktober 2018

Inge (55 jaar) kreeg een longembolie

Ieder uur krijgen 11 mensen trombose!

Kunt u zich voorstellen dat u een trombose krijgt? Het overkwam Inge de Bruin (55 jaar). Ze kreeg een longembolie. Lees hier haar verhaal.

Vertroebelde linkerlong

“Ik ben Inge en heb een longembolie gehad waardoor mijn linkerlong was vertroebeld, het is na lang revalideren verbeterd maar ik blijf longpatiënt longblaasjes zijn teveel beschadigd erdoor. Ik heb geen bloedverdunners gelukkig meer alleen wel met vliegen moet ik fraxiparine spuiten dat blijft, daarbij is er constant controle op bloedstolling.”

Mentaal ingehakt

“Het is nu 12 jaar geleden ik ben nu 55 jaar dus ik was pas 43 jaar. Het heeft er mentaal behoorlijk in gehakt om te ervaren dat je zomaar dood kan zijn door bloedpropjes!”

Wat is de impact van trombose op je leven?

“De impact is dat je altijd chronisch ziek blijft als je trombose hebt gehad, in mijn geval vatbaarheid op mijn longen als voorbeeld in 2017 weer ziekenhuis i.v.m. longontsteking en nu afgelopen eind mei wederom lichte longontsteking , daarbij ook als voorbeeld ik ben in begin mei op vakantie gegaan met het vliegtuig dat betekent voor mij bloedverdunners spuiten, ook de angst dat ik zomaar weer een bloedprop ergens kan krijgen en dood kan gaan.”

Lees hier andere patiëntenverhalen