fbpx

4 december 2018

Frits (70 jaar) kreeg trombose in linkerkuit

Ieder uur krijgen 11 mensen trombose!

Kunt u zich voorstellen dat u een trombose krijgt? Het overkwam Frits Maas (70 jaar), hij kreeg trombose in zijn linkerkuit. Lees hier zijn verhaal.

Ik kreeg in 2010 en 2014 trombose in mijn linkerkuit

“Na de eerste trombose moest ik elke week in Den Haag geprikt worden voor het meten van de mate van stolling van mijn bloed. Dat gaf veel werkverzuim, aangezien ik toen in Amsterdam werkte (en in Den Haag woonde).  Sinds mijn tweede trombose draag ik permanent een steunkous en slik ik dagelijks een klein pilletje (Xarelto). Daarmee valt prima te leven. Dat  pilletje innemen is geen belasting en de steunkous is hoogstens bij heel warm weer niet echt fijn.”

5 keer per week sporten

“Ik sport 5 keer in de week  – hardlopen, spinning –  en doe aan lange-afstandsfietsen (o.m. naar Rome mét steunkous!). Kortom; de trombose belemmert mij niet of nauwelijks in mijn verdere leven.”

Lees ook andere patiëntenverhalen

Wilt u ook uw ervaring met trombose delen? Stuur dan een e-mail naar tsn@trombosestichting.nl o.v.v. ‘verhaal delen’. Vermeld in uw e-mail uw naam en adresgegevens, in het kort uw ervaring met trombose en wanneer dit was.

Gebruikt u bloedverdunners? Vraag dan hier uw gratis Antistollingspas aan!