fbpx

Wereld Trombose Dag 2021

19 november 2021

Op Wereld Trombose Dag, 13 oktober, werden er diverse (online) evenementen georganiseerd waarbij trombose en de trombosezorg in Nederland centraal staan. Hieronder vindt u een samenvatting van de verschillende (online) evenementen.

FNT & Trombosestichting

De Federatie van Nederlandse Trombosediensten (FNT) organiseerde i.s.m. de Trombosestichting een online bijeenkomst van 15 tot 16.30 uur om te vieren dat de trombosezorg in Nederland 50 jaar bestaat. Verschillende experts vertelden over het verleden, het heden en de toekomst van trombosezorg. Ook werden er vragen van patiënten beantwoord. U leest de vragen en antwoorden hier terug. 

Bekijk de bijeenkomst hier terug:

MUMC+

Het Hart+Vaat Centrum van het Maastricht UMC+, in samenwerking met Universiteit Maastricht, had speciaal aandacht voor het ontstaan, herkennen en behandelen van een hartinfarct. Vanaf 13.00 uur vindt er een livestream plaats, met drie inspirerende sprekers die elk een ander onderwerp belichten. Verder wordt er een patiënt geïnterviewd.

Bekijk de livestream hier terug

Erasmus MC

Het Erasmus MC in Rotterdam organiseerde voor Wereld Trombose Dag een onderwijssessie ‘kinderen en trombose’ voor artsen, specialisten en geïnteresseerden van 12.30 tot 13.30 uur. Dr. Heleen van Ommen, Drs. Renz Klomberg en Dr. Irene Klaassen vertelden over bijvoorbeeld internationale samenwerkingen en sporten als preventie bij trombose bij kinderen.