fbpx
Nick en Henri

17 maart 2022

Risico trombose bij kankerpatiënten

Dat is de vraag waar twee Nederlandse toponderzoekers het antwoord op willen vinden. Dr. Nick van Es (Amsterdam UMC) en prof. dr. Henri Versteeg (LUMC) werken samen aan een baanbrekend onderzoek over het risico van trombose bij kankerpatiënten.

Dr. Nick van Es en prof. dr. Henri Versteeg willen onderzoeken welke kankerpatiënten hoog risico lopen op trombose, tijdig opsporen en uit voorzorg behandelen.

Er zijn mensen die kanker overwinnen, maar die dan alsnog sterven door een longembolie of een hartinfarct.

We komen nu pas in actie als de trombose al ontstaan is. Natuurlijk is het beter om die trombose te voorkomen. Daarom gaan wij onder andere in het bloed van mensen met kanker op zoek naar voorspellers (zogenaamde biomarkers) die ons vertellen welke patiënten een hoog risico lopen op trombose.

Door die patiënten bloedverdunners te geven, kunnen we enorm veel tromboseleed voorkomen. Dat is hard nodig, want mensen worden ouder en dan krijg je een leger aan patiënten die niet door kanker overlijden, maar als gevolg van trombose.

Help mee met het onderzoek over risico op trombose bij kankerpatiënten!

Met uw gift van 10, 15 of misschien 20 euro maakt u trombose-onderzoek zoals van dr. Nick van Es en prof. dr. Henri Versteeg mogelijk. Dat is van levensbelang. Voor kankerpatiënten met trombose, maar ook voor alle andere mensen die worden getroffen door tromboseleed.

Doneer vandaag nog