fbpx

Help mee in de strijd tegen trombose

Ieder uur krijgen 11 mensen trombose

Een bloedprop dat een bloedvat afsluit. Met vaak grote gevolgen. Met name als het in de longen, het hart of de hersenen gebeurt.

1 op de 4 mensen overlijdt aan de directe of indirecte gevolgen van trombose. Bijvoorbeeld door een levensbedreigende longembolie, beroerte of hartinfarct. Dat maakt trombose een van de belangrijkste doodsoorzaken in Nederland.

Ook Elize (55 jaar) was zich niet bewust van de risico’s. Zij kreeg een aderontsteking in haar kuit. Tenminste, dat dacht haar huisarts en hij stuurde haar weer naar huis. Het zou vanzelf overgaan. Daarna werd Elize ineens kortademig. Eenmaal in het ziekenhuis bleek ze een dubbele longembolie te hebben. Het was dus wel trombose geweest en de bloedprop was doorgeschoten naar haar longen. De rode knop van haar leven was ingedrukt, het was kantje boord.

Uw steun is onmisbaar!

Met uw hulp kunnen we vernieuwend medisch-wetenschappelijk onderzoek financieren. Onderzoek dat kan leiden naar een nieuw geneesmiddel of effectievere behandelmethoden. Nieuwe middelen om het aantal trombosegevallen te verminderen, trombose in de toekomst te voorkomen, beter te behandelen en de gevolgen te beperken.

Met uw gift brengt u een wetenschappelijke doorbraak mogelijk een grote stap dichterbij. Geef alstublieft € 10, € 15 of € 20,- of wat u vandaag kunt missen. Elke gift is welkom!

Ja, ik help mee

Elke gift brengt een oplossing voor trombose dichterbij.