fbpx

Draag bij in de strijd tegen trombose!

De Trombosestichting zet zich in voor een toekomst zonder tromboseleed. Dankzij de steun van donateurs kunnen wij belangrijke onderzoeksprojecten financieren. Een voorbeeld hiervan is het onderzoek van dr. Josien van Es en haar collega’s naar chronische longembolieën. Helpt u mee?

De helft van de mensen houdt na longembolieën klachten. Ze zijn vaak nog kortademig en hebben daardoor een verslechterde conditie. Een deel van hen heeft achtergebleven stolsels, maar geen verhoogde bloeddruk in de longslagaders. Voor de mensen met chronische longembolieën is nog geen behandeling en er wordt nauwelijks onderzoek gedaan naar hun klachten. Dr. Josien van Es en haar collega’s willen onderzoeken of het dotteren van de longvaten uitkomst biedt.

Dr. Josien van Es, onderzoeker en longarts bij het AmsterdamUMC :

“Dotteren is een al bestaande ingreep, die voor de patiënt relatief weinig belastend is. We hoeven niet te opereren, want het is een ingreep die we via de lies uitvoeren. Na een paar behandelingen zijn mensen klaar en kunnen ze door met hun leven. We willen echter zeker zijn dat de conditie en de kwaliteit van leven van deze mensen écht verbetert. Juist omdat het vaak om jonge mensen gaat. Een betere kwaliteit van leven staat dan ook centraal in ons onderzoek. Dat is waar we het voor doen.”

Steun trombose-onderzoek