Gefinancieerd onderzoek

In 2016 heeft de Trombosestichting de volgende onderzoeksprojecten gefinancierd, na het oordeel van de Wetenschappelijke Adviesraad gehoord te hebben:

1. "Targeting of Extracellular Histinones by Rationally Engineered Proteases to Prevent and Treat Immunothrombotic Disease", van dr. Gerry Nicolaes (MUMC)
  2. "Leiden Thrombosis Risk Prediction after plaster cast immobilization and after knee arthroscopy (L-TRiP (cast) and L-TRip (scopy) studies", projectleider prof. dr. Suzanne Cannegieter (LUMC)
  3. "The H is for Hemostasis: how factor H complements to ADAMTS13 in regulating von Willebrand factor-mediated thrombus formation under flow", dr. Brenda Luken en dr. D. Wouters (Sanquin Amsterdam)
  4. "It takes two to tango: Neutrophil-extracellular traps and complement activation in the pathogenesis of thrombosis in autoimmune hemolytic anemia", dr. Sascha Zeerleder (AMC)

In 2015 heeft de Trombosestichting Nederland - het oordeel van de Wetenschappelijke Adviesraad gehoord hebbende - de volgende projecten gefinancierd:

1. "Regulating autophagy: a novel antithrombotic strategy?", projectleider prof.dr. Ton Lisman (UMCG)
  2. "Uncovering the role of FXa-dependent FV activation in thrombosis or bleeding", projectleiders dr. Kees van 't Veer (AMC) en dr. Mettine Bos (LUMC)
  3. "Caught in a trap: Unravelling von Willebrand factor extracellular traps", projectleiders dr. Ruben Bierings en prof.dr. Jan Voorberg (Sanquin Bloedvoorziening, afdeling Plasma Proteïnen)
  4. "The role of the Solute Carrier Transporter 44A2 (SLC44A2) Gene in the Pathophysiology of Venous Thromboembolism", dr. Bart van Vlijmen (LUMC)

Benieuwd naar wat deze studies inhouden? Lees dan snel onze folder over het wetenschappelijk onderzoek dat door de Trombosestichting is gefinancierd in 2015!

Over de voortgang van deze projecten rapporteren de onderzoekers jaarlijks in het wetenschappelijk deel van het jaarverslag van de Trombosestichting (eerste rapportage 1 jaar na aanvang van het project).