fbpx

6 november 2018

Manon (20 jaar) kreeg een herseninfarct

Ieder uur krijgen 11 mensen trombose!

Kunt u zich voorstellen dat u een trombose krijgt? Het overkwam Manon Strijland op 17-jarige leeftijd. Lees hier haar aangrijpende verhaal.

Dubbele herseninfarct

“Mijn naam is Manon Strijland en ik ben 20 jaar oud. Eind 2015 heb ik te maken gehad met een sinustrombose en daarbij 2 herseninfarcten (ik was toen net 17 jaar), dit is ontstaan doordat ik de anticonceptiepil gebruikte (toen nog maar 13 dagen). Daarna is gebleken dat ik daarbij ook nog factor V leiden heb (een stollingsziekte), verschillende factoren hebben er toe geleid dat ik een sinustrombose kreeg.”

10 dagen in het ziekenhuis

“Hierdoor heb ik 10 dagen in het ziekenhuis gelegen en heb ik daarna een paar maanden moeten revalideren. Gelukkig heb ik er geen grote schade aan over gehouden maar is het deeltje in mijn hersenen wat aangetast als het gaat om bijvoorbeeld concentratie en drukte om mij heen.”

Engeltje op mijn schouder

“De dokter vertelde mij dat er een engeltje op mijn schouder heeft gezeten dat ik er zo goed van af ben gekomen.”

Geniet van elk klein ding

“Trombose heeft een hele grote impact gehad op mijn leven, zowel negatief en een beetje positief. Ik ben erg blij dat ik er zo vanaf ben gekomen en probeer nu alles uit het leven te halen en van elk klein dingetje te genieten. Ik ben een sterker iemand geworden hierdoor.”

Trombose treft ook jonge meiden

“Ik zou mijn verhaal graag willen delen met andere om vooral jonge meiden op het gevaar van trombose te wijzen. Trombose komt helaas steeds vaker voor onder jonge meiden maar veel mensen weten niet wat trombose inhoud en wat de gevaren hiervan kunnen zijn, voornamelijk in combinatie met de pil.”

Wat is de impact van trombose op je leven?

“Trombose heeft nog steeds een impact op mijn leven. Doordat er een deeltje van mijn hersenen is “afgestorven” heb ik nog steeds erg veel moeite met het filteren van geluiden in mijn hoofd. Dit is erg vermoeiend en dat zorgt er weer voor dat ik vaak keuzes moet maken om ergens naartoe te gaan. Bijvoorbeeld naar feestjes, werk en school. Ook heb ik soms erg veel moeite met concentratie. Dit alles is erg vermoeiend, goede rust is dan ook van belang voor mijn gezondheid.”

Meer informatie over trombose en hersenen

In deze brochure leest u meer over:

 Verschillen tussen beroerte, TIA, CVA en herseninfarct
Wat is trombose
Oorzaak van trombose
Symptomen van trombose
Hoe herken je een trombose

 

Download hier de brochure