6 september 2022

Vacature: creatieve communicatieadviseur voor 16-24 uur per week (dienstverband of ZZP)

Help ons tromboseleed te voorkomen! Dat is hard nodig, want trombose en trombose gerelateerde aandoeningen komen erg vaak voor in Nederland. Onbehandelde of te laat ontdekte trombose kan leiden tot invaliditeit en zelfs overlijden. Sterker nog: 1 op de 4 Nederlanders overlijdt direct of indirect aan een trombose. De Trombosestichting Nederland probeert tromboseleed te verminderen door het financieren van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van trombose en het geven van voorlichting. Het onderzoek is volledig afhankelijk van donaties. Daarom is onze ambitie de komende jaren te groeien in inkomsten.

Voor onze prachtige stichting zoeken we op korte termijn een communicatieadviseur. Een communicatietalent met een passie voor het schrijven van teksten en het maken van creatieve (online) content die bijdraagt aan het verder op de kaart zetten van trombose en onze stichting.

Wat houdt de functie in?

Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van het communicatiebeleid, het verrichten van redactionele werkzaamheden en het mede bewaken van de huisstijl. Je hebt een vlotte pen en schrijft makkelijk wervende teksten voor verschillende middelen en kanalen. Daarnaast weet je jouw creativiteit om te zetten in aantrekkelijke content voor onder andere social media.

Wij zijn een kleine organisatie (6 FTE) gevestigd in Voorschoten. Deze functie maakt deel uit van de afdeling fondsenwerving die nu bestaat uit een senior fondsenwerver en een projectmanager die rapporteren aan de directeur van de stichting.

Wie zoeken wij? Iemand die:

• Beschikt over minimaal HBO werk- en denkniveau met minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring op het gebied van (online) communicatie;
  • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal heeft;
  • Graag teksten schrijft voor on- en offlinecommunicatie (o.a. e-nieuwsbrief, brochures, websiteteksten, advertenties, enz.) en ervaring heeft met het redigeren van teksten;
  • Zeer goed met deadlines kan werken;
  • In staat is communicatieprojecten van begin tot eind te leiden en externe bureaus aan te sturen;
  • Ervaring heeft met CMS-systemen voor websites zoals WordPress;
  • Klant- en resultaatgericht, planmatig, gestructureerd, proactief en vernieuwingsgericht is;
  • Kennis van c.q. affiniteit heeft met gezondheidszorg en de doelstellingen van de Trombosestichting Nederland.

Wat bieden wij?

• Een uitdagende functie binnen het kleine maar dynamische team van de Trombosestichting Nederland;
  • Flexibel in te delen uren;
  • Een hoge mate van zelfstandigheid met ruimte voor nieuwe ideeën en creativiteit;
  • Een salaris gebaseerd op de richtlijnen van de Goede Doelen Nederland, afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring van minimaal € 3.176, = tot maximaal € 3.642,= (op basis van een fulltime 36-urig dienstverband);
  • Een goede pensioenregeling;
  • Reiskostenvergoeding;
  • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met de intentie deze daarna om te zetten in een vast dienstverband.

Belangstelling?

Je kunt tot 30 september a.s. op deze functie reageren door je cv met toelichting te verzenden naar t.bos@trombosestichting.nl. Voor aanvullende vragen of extra informatie kun je contact opnemen met Yen-li Busscher, Senior Fondsenwerver of Tom Bos, directeur-bestuurder, via tel. 071- 561 7717.

De eerste gesprekken vinden plaats in de eerste week van oktober. Wij streven ernaar de gehele procedure voor 15 oktober te hebben afgerond.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.