27 januari 2021

Vacature beleidsmedewerker voorlichting en wetenschap, 32 -36 uur per week

Ben jij analytisch en creatief? Ben je geïnteresseerd in medische zaken en onderzoek, en kun je daar goed over schrijven? Leg je makkelijk contacten met patiënten, onderzoekers en donateurs? En organiseer je graag inhoudelijke bijeenkomsten? Dan ben jij wellicht onze nieuwe (tijdelijke) beleidsmedewerker voorlichting en wetenschap!

De Trombosestichting werkt al meer dan 45 jaar aan betere zorg voor mensen die trombose hebben gehad, of kunnen krijgen. Dat gaat over ruim 1 miljoen mensen per jaar. We doen dit met een klein team van zeven mensen, door het financieren van wetenschappelijk onderzoek naar trombose en via voorlichting aan patiënten en het brede publiek. Onze inkomsten genereren we via fondsenwerven.

Als beleidsmedewerker voorlichting en wetenschap werk je zelfstandig nauw samen met de fondsenwerver en de directeur, op het snijvlak van voorlichting over trombose, communicatie rondom fondsenwerving, en over de wetenschappelijke projecten die we financieren.

De functie beleidsmedewerker Voorlichting en Wetenschap is in eerste aanleg bedoeld voor een periode van 6 maanden, voor vervanging bij zwangerschap, te beginnen uiterlijk 1 mei as. Je komt te werken in een kleine organisatie met 7 vaste medewerkers en een aantal ZZP’ers. De organisatie is groeiende. Bij een klik van beide kanten bestaat de mogelijkheid dat de functie wordt doorgezet. De beleidsmedewerker stemt activiteiten af en werkt veel samen met de fondsenwerver (voor fondsenwervende en voorlichtende activiteiten) en met de directeur (voor de voorlichting en wetenschappelijke projecten).

De werkzaamheden bestaan onder meer uit:

• Het verzorgen van de externe en corporate communicatie van de stichting, zoals de papieren en digitale nieuwsbrieven, aanpassingen aan de website, facebook, twitter et cetera;
  • Het coördineren en uitvoeren van mediabeleid, o.a. contact met journalisten en redacties om nieuwsitems onder de aandacht te brengen van diverse media;
  • Het zelf ontwikkelen van (nieuw) documentatie- en/of voorlichtingsmateriaal in overleg met de fondsenwerver en de directeur;
  • Het organiseren van de jaarlijkse heidag met de Wetenschappelijke Adviesraad;
  • Het opzetten en verder uitwerken van nieuwe projecten van de stichting, zoals onderzoeken in het patiëntpanel en nog op te zetten voorlichtingsprojecten;
  • Het coördineren van de controle op de lopende wetenschappelijke projecten, zoals correspondentie met onderzoekers, reviewers en WAR-leden;
  • Het onderhouden van het netwerk van relevante goede doelen organisaties en organisaties op het gebied van trombose.

Gevraagde kennis en ervaring:

We zoeken iemand met HBO+ denk- en werkniveau (communicatie, sociaal ondernemen), twee tot vijf jaar ervaring met voorlichting en communicatie, iemand met organisatorisch talent en ervaring met het opzetten van nieuwe (kleinschalige) projecten. Affiniteit met zorg is een pre, maar niet noodzakelijk.

Wij bieden: een uitdagende, inhoudelijke baan in een klein team voor 32 – 36 uur per week, een fantastisch netwerk van andere goede doelen, salariëring volgens arbeidsvoorwaarden Goede Doelen, functiegroep I (3.284 – 4.764 bruto mp bij 36 uur). Start uiterlijk 1 mei 2021 t/m 1 november 2021.

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan voor 21 februari 2021 een cv en korte motivatiebrief naar Stans van Egmond (directeur), c.vanegmond@trombosestichting.nl.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.